Vetemjöl | Bakpulver | Strösocker | Salt | Mjölk | Smält smör | Ägg | Smör till stekning |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2 1/2 dl | 1 msk | 2 msk | 1 krm | 2 1/2 dl | 2 msk eller 25 gram | 1 |
Vetemjöl | Bakpulver | Strösocker | Salt | Mjölk | Smält smör | Ägg | Smör till stekning |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 1/4 dl | 1/2 msk | 1 msk | 1/2 krm | 1 1/4 dl | 1 msk eller 13 gram | 1/2 |
Vetemjöl | Bakpulver | Strösocker | Salt | Mjölk | Smält smör | Ägg | Smör till stekning |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1/2 dl | 1 krm | 2 krm | en nypa | 1/2 dl | 1 krm eller 5 gram | 1/4 |
Florsocker att pudra över |
Lönnsirap |
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet
3. Värm upp en stekpanna på med till med-hög värme och lägg på en klick smör.
4. Grädda i ca 1 min och vänd och grädda i ca 1 min till.
Till servering: Pudra pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap.